16.05.11 г.

Лазаня а ле Десислава

Малко закъснял пост, но все пак реших да го пусна :)
Тази седмица като цяло ме е обзела средиземноморска вълна може би заради предстоящото пътуване, а може би и заради повечето свободно време от първия ми безработен ден. Сдобила се с най-важния ресурс за приготвяне на лазаня - времето се захванах с приготвянето на  моята вариация на това ястие.
Какво ни трябва:
1/2 пакет сухи кори за лазаня (аз използвах De Cecco, които са смес от грис пшеничени зърна и яйца)
5 бр. добре узрели домата
300 гр. печурки
400 гр. телешка кайма (предпочитам смляно месо)
12-15 бр. кисели краставички
2 бр. средно големи моркова
2 бр. червен лук
риган, мащерка
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
3 скилидки чесън
500 гр. кашкавал














Как да го приготвим:
1. В съд с вряща вода с малко сол пускам корите една по една за около 3 минути всяка (това е най-трудоемката част от това ястие варя ги по една, защото иначе ми се слепват).
2. Приготвяме слаца като за целта обелваме и нарязваме доматите подправяме ги с риган, мащерка и зехтин оставяме да поврат 10 минути и добавяме 3 скилидки чесън след това пасираме с доматеното пюре.
3. Нарязваме гъбите, лука и морковите на кубчета, слагаме ги в тиган с много малко зехтин и добавяме смляното месо, след като добре се разбъркат отделните съставки отнемаме от котлона.


4. В намазана тава и нареждаме един ред кори слагаме и разнасяме навсякъде от слацата и поръсваме със сместа с каймата. Настъргваме 1/3 от предвиденото количеството кашкавал добавяме от киселите краставички и нареждаме още един ред кори и повтаряме процедурата със салцата и месната смес.
5. Поставяме последния ред кори  и слагаме да се запича за около 20 минути в фурна на 200 градуса
6. През това време настъргваме останалото количества кашкавал;
7. Добавяме един домат нарязан на колелца малко риган и настъргания кашкавал и мащерка и запичаме за около още 5-7 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...