17.05.11 г.

Вкусният Чийз кейк на гост готвача Мануела

При престоя си в Лугано се видях с едни от най-любимите ми хора позитивни и мили и много обичащи да готвят. Та докато им погостувахме ни готвиха италианска и ливанска вечеря и т.к помагах за десерта на италианската си позволявам да го споделя с вас. Една вкусна калорична бомба скромно наречена чийз кейк :)
Какво ни трябва:
2 пакета пълнозърнести бисквити с мед
125 гр. масло
1бр. яйце
150 гр. сирене Рикота
250 гр. сирене Маскарпоне
5 с.л. захар
2 бр.  ванилия
1/2 сладко от горски плодове (в нашия случай диетично ;))


Как се приготвя:
1. В кухненски робот се смилат бисквитите с маслото;
2. В намаслена тавичка се разнасят до образуването на блат с дебелина около 1 сантиметър;
3. Размесват се добре сирената с яйцето, захарта и ванилията и се разстилат върху бисквитената плънка;
4. Ястието се запича за около 20 минути на  200 градуса;
5. След това се намазва със сладкото и се запича за още 5 минути;
Ароматът, който се носеше беше неустоим, а и вкуса си заслужаваше поетите калории ;).  Силно хедонистично десертче благодарение на страхотната Мануела!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...