Като за петък вечер, предшестваща толкова много почивни дни и красиви празници си заслужава човек да се почерпи с един бонбон...И тъй като напоследък ми дойде в много шоколада реших, че в солените бонбони също има голяма доза очарование. Моето нетрадиционно бонбонено предложение включва пресни картофки и зеленина!
Какво ни трябва:
500гр. пресни картофи
50гр. бяло саламурено сирене
50гр. сирене Grana Padano
1/2 връзка пресен копър
1 стрък пресен чесън
щипка сол (аз, както знаете съм фен на хималайската сол)
Как се приготвя:
1. Измиваме добре и сваряваме картофите цели с малко сол
2. Почистваме и настъргваме картофите на едро ренде. Настъргваме сирената, добавяме сол и бялата част от стръка чесън, нарязана на много дребно и разбъркваме сместа;
3. Нарязваме на много ситно копъра и зелената част от чесъна разбъркваме добре;
4. Оформяме картофената смес на малки топки и овалваме в зеленина;
Няма коментари:
Публикуване на коментар