18.05.11 г.

Едно вълшебно магазинче за подправки

Днес реших да ви споделя за едно магазинче, което открих преди около година съвсем близо до вкъщи. Магазинчето е вълшебно първо заради уникалните  изделия, които  предлага, после заради невероятно  милата и познаваща продуктите продавачка и не на последно място заради уюта в малкия магазин. Пиша малък, защото той е като в паралелна реалност на размери е  колкото едно антре, а вътре има от пиле мляко.
Там съм открила най-страхотния турски червен пипер лют и в зехтин, уникална подправка за супа (за хората, които са против готовите бульони и подправки пълни с консерванти и оцветители с неизяснен произход това е вълшебство), черен шоколадов кувертюр, ягодово вино, всичко необходимо за домашно приготвено суши, суров шам фъстък и невероятни видове чай.
Може да изглежда като реклама, но не е така, винаги когато съм тъжна отивам до този магазин, за да може да си поговоря със съдържателката му и да се разведря, а когото съм намерила рецепта, за която няма необходимите съставки никъде другаде знам, че това е мястото.


И на всичкото отгоре е на две преки от нас е как да не вярва човек в чудеса :) Специално благодаря на съдържателката, че е направила реално такова място и ни дава възможност да сбъдваме кулинарните си приумици без да стигаме от девет планини в десета.
Ако някой се заинтересува от моето увлечение това е страницата на магазинчето във facebook: Вълшебното магазинче

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...