8.02.16 г.

Морковена крем супа с нахут - вкус от Мароко

Не знам за вас, но моя личен сезон на супите е в разгара си. И понеже той продължава до края на март, ще се постарая да ви представя някои от моите лични фаворити за стоплящите душата храни.  Като цяло обичам супите да са гъсти и питателни, за да ме заредят с достатъчно калории за многото ми ангажименти, тази е точно такава. Без да претендирам за оригиналност в рецептата тази супа носи духа и цветовете на Мароко.

Какво ни трябва:
250 гр предварително сварен нахут
1/2 кг моркови ( колкото по-пресни, толкова по-добра супа)
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 л. зеленчуков бульон
1 ч.л. пчелен мед
2 с.л. зехтин
зърна кориандър, кимион, сол, индийско орехче

Как да приготвим:
1.  Нарежете на едро зеленчуците и ги сложете да се се варят в зеленчуковият бульон за около 20 минути. Посолете;
2. Добавете от половината нахут към врящата супа и оставете за още 5-6 минути;
3. В сух тиган запечете зърната кориандър и кимион за около минута, колкото да  се затоплят и освободят етеричните масла.  Стрийте ги в хаванче и добавете към супата;
4. Махнете супата от котлона и пасирайте. Сложете към супата останалите зърна нахут;
Овкусете с лимон и лют червен пипер.





Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...