Какво ни трябва:
250 гр предварително сварен нахут
1/2 кг моркови ( колкото по-пресни, толкова по-добра супа)
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 л. зеленчуков бульон
1 ч.л. пчелен мед
2 с.л. зехтин
зърна кориандър, кимион, сол, индийско орехче
Как да приготвим:
1. Нарежете на едро зеленчуците и ги сложете да се се варят в зеленчуковият бульон за около 20 минути. Посолете;
2. Добавете от половината нахут към врящата супа и оставете за още 5-6 минути;
3. В сух тиган запечете зърната кориандър и кимион за около минута, колкото да се затоплят и освободят етеричните масла. Стрийте ги в хаванче и добавете към супата;
4. Махнете супата от котлона и пасирайте. Сложете към супата останалите зърна нахут;
Овкусете с лимон и лют червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар