4.02.16 г.

Melanzane alla Parmigiana или по-простичко казано Патладжани пармиджана

Вечер с приятели, много вино и нещо, което да го попива :)
Патладжаните обилно гарнирани със сирена са идеалният вариант за сладки приказки с големи чашки...Рецептата е супер разпространена и много популярна в италианската кухня и в класическия си вариант патладжаните се запържват, аз реших да олекотя рецептата като запекох на грил резените патладжан. Добавих и заливка по желание от босилково лимонен сос,

Какво ни трябва:
за 6 порции
4-5 броя патладжани
200 мл, доматено пюре ( аз лично ползвам домати, които изварявам непосредствено преди да приготвя ястието)
2-3 скилидки чесън
2 бр. моркови
1 глава лук
100 гр. овче сирене
150 гр пармезан


150 гр кашкавал
150 гр моцарела
сол, пресен босилек, зехтин











Как се приготвя:
1. Нарежете по дължина патладжаните като отделните парчета са с дебелина около 1 см. Сложете ги в подсолена вода за около половин час;
2. Подсушете патладжана и го сложете на грила  да придобиване на златисто кафяв загар;
3. Нарежете на ситно морковите, чесъна и лука и ги задушете заедно с доматеното пюре;
4. Настържете всички сирена
5. Намажете тава със зехтин и подредете резените патладжан, залейте със зеленчуковата смес и поръсете със сирената. Сложете тавата с предварително загрята на 200 градуса фурна около половин час;


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...