1.02.16 г.

Печена сьомга с коричка от чесново-маслиново песто.

Филето от сьомга е лесно достъпно и податливо за приготвяне по много,

и различни начини. Коричката, от пресен чесън, аншоа  маслини каламата е хрупкава и запечатва рибата като я обогатява с силни вкусове и аромати, които са ми много присърце. Нещо просто и същевременно достатъчно подходящо и за по празничен повод.

Какво ни трябва:
за 3 порции:
350 грама филе сьомга
6 чери дома
лимонов сок 100 мл
3-4 резена лимон
1 с.л. зехтин, морска едра сол

за чесново песто:
4-5 стръка  пресен чесън
60 гр. орехи
5-4 филенца анщоа
10 маслини сорт Каламата без костилките
стрък пресен Девисил
2 с.л. зехтин

Как да приготвим:
1. В кухненски робот сложете всички съставки за пестото и разбийте за 3-4 минути с пулсация;
2. Изчистете рибните филета, полейте ги със лимоновия сок и ги поръсете със сол. Оставете ги да престоят така около 15 минути;
3. С четка обилно намажете всяко филе риба с песто, така че да се образува коричка. Сложете филетата в предварително намазана с мазнината тавичка. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути;
4. Добавете разполовените чери домати и запечете за още около 5-6 минути;



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...