4.02.16 г.

Melanzane alla Parmigiana или по-простичко казано Патладжани пармиджана

Вечер с приятели, много вино и нещо, което да го попива :)
Патладжаните обилно гарнирани със сирена са идеалният вариант за сладки приказки с големи чашки...Рецептата е супер разпространена и много популярна в италианската кухня и в класическия си вариант патладжаните се запържват, аз реших да олекотя рецептата като запекох на грил резените патладжан. Добавих и заливка по желание от босилково лимонен сос,

Какво ни трябва:
за 6 порции
4-5 броя патладжани
200 мл, доматено пюре ( аз лично ползвам домати, които изварявам непосредствено преди да приготвя ястието)
2-3 скилидки чесън
2 бр. моркови
1 глава лук
100 гр. овче сирене
150 гр пармезан


150 гр кашкавал
150 гр моцарела
сол, пресен босилек, зехтин











Как се приготвя:
1. Нарежете по дължина патладжаните като отделните парчета са с дебелина около 1 см. Сложете ги в подсолена вода за около половин час;
2. Подсушете патладжана и го сложете на грила  да придобиване на златисто кафяв загар;
3. Нарежете на ситно морковите, чесъна и лука и ги задушете заедно с доматеното пюре;
4. Настържете всички сирена
5. Намажете тава със зехтин и подредете резените патладжан, залейте със зеленчуковата смес и поръсете със сирената. Сложете тавата с предварително загрята на 200 градуса фурна около половин час;


1.02.16 г.

Печена сьомга с коричка от чесново-маслиново песто.

Филето от сьомга е лесно достъпно и податливо за приготвяне по много,

и различни начини. Коричката, от пресен чесън, аншоа  маслини каламата е хрупкава и запечатва рибата като я обогатява с силни вкусове и аромати, които са ми много присърце. Нещо просто и същевременно достатъчно подходящо и за по празничен повод.

Какво ни трябва:
за 3 порции:
350 грама филе сьомга
6 чери дома
лимонов сок 100 мл
3-4 резена лимон
1 с.л. зехтин, морска едра сол

за чесново песто:
4-5 стръка  пресен чесън
60 гр. орехи
5-4 филенца анщоа
10 маслини сорт Каламата без костилките
стрък пресен Девисил
2 с.л. зехтин

Как да приготвим:
1. В кухненски робот сложете всички съставки за пестото и разбийте за 3-4 минути с пулсация;
2. Изчистете рибните филета, полейте ги със лимоновия сок и ги поръсете със сол. Оставете ги да престоят така около 15 минути;
3. С четка обилно намажете всяко филе риба с песто, така че да се образува коричка. Сложете филетата в предварително намазана с мазнината тавичка. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути;
4. Добавете разполовените чери домати и запечете за още около 5-6 минути;



Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...