Какви ни трябва:
5-6 глави стар лук
10 печени и обелени чушки (буркан печени чушки без оцет)
6 добре узрели домата (буркан белени домати)
3.с.л. зехтин
2 с.л. захар
1с.л сол
мащерка и риган на вкус
щипка сода бикарбонат
Как се приготвя:
1. Нарязвате на ивици лука;
2. Обелете и нарежете печените чушки на жулиени;
3. В тенджера с вряла вода пуснете доматите за няколко секунди и полсе отстранете външната им ципа. Нарежете ги на ситно;
4. В дълбок тиган сложете зехтин и прибавете лука и разбърквайте докато лука придобие златист цвят. Прибавете чушките и разбъркайте за около 3 минути;
5. Доабвете захарта и доматите. Прибавете солта и содата, оставете да изври за около 7 минути и махнете от котлона;
6. Добавете подправките и сервирайте докато все още се носи опияняващия аромат на ястието из цялата кухня;
Няма коментари:
Публикуване на коментар