17.04.10 г.

Севлиевска лученица

Една много проста рецепта, когато  нямаш много време след работа, но не ти се посяга и към сандвичи и пици на парче.  Това е един любим вкус от детството ми, когато баба ми приготвяше тази лятна манджа със супер свеж и примамващ аромат.
Какви ни трябва:
5-6 глави стар лук
10 печени и обелени чушки (буркан печени чушки без оцет)
6 добре узрели домата (буркан белени домати)
3.с.л. зехтин
2 с.л. захар
1с.л сол
мащерка и риган на вкус
щипка сода бикарбонат

Как се приготвя:
1. Нарязвате на ивици лука;
2. Обелете и нарежете печените чушки на жулиени;
3. В тенджера с вряла вода пуснете доматите за няколко секунди и полсе отстранете външната им  ципа. Нарежете ги на ситно;
4. В дълбок тиган сложете зехтин  и прибавете лука и разбърквайте докато лука придобие златист цвят. Прибавете чушките и разбъркайте за около 3 минути;
5. Доабвете захарта и доматите. Прибавете солта и содата, оставете да изври за около 7 минути и махнете от котлона;
6. Добавете подправките и сервирайте докато все още се носи опияняващия аромат на ястието из цялата кухня;

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...