14.04.10 г.

Спаначена супа с топено сирене

Реших да ви дам моето предложение за богата и свежа пролетна супа, която едновременно носи вкуса и свежестта на пролетта, но и дава топлина във все още прохладните и дъждовни априлски дни.
Какво ни трябва:
1/2 кг пресен спанак
2 средно големи глави стар лук
3 моркова
2 пресни чушки (по възможност червена и зелена за повече цвят)
4 скилидки чесън
3стръка пресен чесън
6 с.л. кисело мляко
2бр. яйце
100 гр. краве сирене
50 гр. кашкавал
фиде
7-8 резена топено сирене

Как се приготвя:
1. Литър и половина вода се слага в дълбока тенджера и се изчаква да заври.
2. В врящата вода слагаме нарязания спанак, лук, моркови, чушка и скилидки чесън и оставяме да поврат отколо 10 минути.
3. Добавяме фиде и по желание домат щипка сол и след 5  минути отнемате сместта от котлона
4. В отделен съд разбивате яйцата с киселото мляко постепенно добавяте от супата докато се изравни темепературата на двете смеси. Изсипете в тенджерата със супата
5. Добавете ситно натрошеното сирене и настъргания кашкавал и пресния чесън.
6. Преди сервиране добавете резен топено сирене и черен пипер
Приятен апетит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...