14.04.10 г.

Картофена фокача със сирене и бекон

Една рецепта от  Северозападна Италия. Тънка пита с  хрупкава коричка и много възбуждащ апетита аромат.
Какво ни трябва:
1. 4 средно големи картофа
2.200 гр. царевично брашно
3. 200 гр. типово брашно
4. 150 гр. краве масло
5. 1/2 кубче прясна мая
6. 1 яйце
7. 150гр. сирене
8. 100 гр. бекон
9.2 ч. л. сол
10. мащерка

Как се приготвя:
1.В отделен съд сложете 1 лъжица брашно, 1 лъжица захар и размийте маята с малко топло мляко оставете да престои около 15 минути;
2. Сварете картофите, обелете ги подсушете ги и ги пасирайте;
3. Смесете царечното и типовото брашно добавете щипка сол и оформете кладенче;
4. Разтопете маслото и го добавете към брашното, заедно с яйцето, маята и картофеното пюре и настърганото на ситно сирене;
5. Започнете да месите докато се оформи меко тесто, сложете го в намазнена купа и го покрийте с фолио. Изчакайте около 20 минути (тестото горе долу трябва да удвои обема си);
6. Разделетe на 4 отделни питки и разточете всяка с дебелина около 1 сантиметър, с пръст оформете дупки в тестото и гарнирайте с бекон, мащерка и сирене;
7. Пeкат се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 15 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...