12.04.10 г.

Церевични охлювчета със сирене

Апетитни питки с хрупкаво настроение за ленивите съботни следобеди., които със сигурност ще очароват всеки любител на домашно приготвения хляб.
Какво ни трябва:
1/2 кг царевично брашно
1/2 кг  брашно тип 500
1п. мая за хляб
2с.л захар
1 с.л. зехтин
1 яйце
5 скилидки чесън
100 гр сирене
3с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:
1.В съд сложете две лъжици брашно 1лъжица захар натрошете маята сложете захар и брашно и долейте с топла, но не гореща вода и изчакайте около 20 минути маята да се надигне
2. Пресейте брашното и го разбъркайте, за да се смесят двата типа брашно, оформете кладенче.
3. В брашното сложете сместта с маята, яйцето щипка сол, зехтина и започнете да замесвате не много твърдо тесто.
4. Оставете тестото да втаса около 20 минути
5. Разделете го на 8 равни части и ги оформете като питки
6. Пригответе си смес от пресованите скилидки чесън, ситно натрошеното сирене и млякото
7. Разтрочете всяка питка намажете със сместта и оформете руло след това го нарежете и сложете в тавата, така че да срязаната част да е нагоре намажете охлювчетата с жълтък
8.Печете на умерено силна фурна до зачервяване

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...