1/2 прясна мая
400 гр. бяло брашно
400 гр. царевично брашно
1 яйце
150 гр. краве сирене
1 с.л. захар
1 с.л. сол
мащерка, риган, маточина
За гарниране:
50 гр. краве масло
50гр.нарязан на ситно кашкавал
Как се приготвя:
1. Разтворете маята в топла вода заедно с 2 лъжици брашно и лъжица захар и оставете да втаса за около 15 минути;2. В дълбок съд за месене пресейте и смесете двата вида брашно, оформете кладенче и яйцето, маята, настърганото сирене и билките.Замесете меко тесто; Оформете на малки питки и ги поставете в намаслената тава и покрийте с фолио и оставете за около 20 минути;
3. Разтопете маслото и намажете питките. Запечете в прадварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути;
4. Преди да извадите от фурната поръсете с кашкавала;
Няма коментари:
Публикуване на коментар