27.11.15 г.

Английски лимонов крем

Аз като цяло избягвам да приготвям десерти с рафинирана захар, защото не я одобрявам в ежедневието, но има някой изключения Наситен цитрусов вкус, свежа и гладка консистенция. Този деликатен крем е доста калоричен, но се съчетава много добре с много вкусове, което го прави подходяща основа за тартове, рула и пр.

Какво ни трябва: 
3 бр. лимони
160 гр пудра захар
120 гр масло
4 бр. яйца
2 с.л. мед







Как да приготвим:
1. В съд подходящ за готвене на водна баня настържете кората от двата лимона и изцедете сока им;
2. Добавете към тях пудрата захар и нарязаното на малки кубчета масло, разбъркайте докато захарта се разтвори;
3. Сложете съда на водна банята, докато се разтопи маслото;
4. През това време разбийте, с миксер, четирите яйца на  пяна;
5. Доливайте яйцата на тънка струйка към маслено лимоновата смес и бъркайте непрекъснато;
6. Крема трябва да се приготвя на водна баня за около 20 минути като се бърка непрекъснато. Към края на приготвянето му добавете двете лъжици мед и разбъркайте енергично до разтварянето му;
7. Махнете от котлона и съхранете в предварително стилизиран буркан или друг стъклен съд;

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...