Какво ни трябва:
100 гр. натурален шоколад с висок процент съдържание на какао
2 с.л. сурово какао
3 бр. яйца ( добре е да са от щастливите кокошки, още малко щастие в съставките няма да ни навреди ;) )
80 гр. сметаново масло
200 гр. кафява захар Мусковадо
150 гр, ръжено брашно
1 пает бакпулвер
50 мл вишновка
100 мл бейлис
6-8 бр. пяни вишни за украса
Как се приготвя:
1. Разтопете на водна баня ( или в микровълнова фурна) шоколада и маслото;
2. Смесете сухите съставки ( брашно, бакпулвер и какао), разбъркайте добре:

4. Към яйчно- алкохолната смес добавете сухите съставки и разбъркайте до хомогенна смес с дървена шпатула;
5. Добавете разтопения шоколад и маслото, като разбърквате внимателно;
6. Сложете сместа180°фурна за около 15 минути;
във форми за печене и печете в предварително загрята на
7. Добавете по половин пияна вишна за украса и печете за още около 10 минути;
Няма коментари:
Публикуване на коментар