21.08.15 г.

Бързи сандвичи с бекон и праскови на скара

Понякога имам толкова много работа покрай магазина,писането, плануваното ресторантьорство, шиене и ремонт, че през седмицата едва ми остава време за обяд. Но да не обядваш, или да обядваш нещо не по вкуса си, не е оферта.  Та за дни като днешния, в който  дините под мишницата ви далеч надхвърлят две ви предлагам моята алтернатива за бърз обяд. Сандвич запечен на грил с бекон и нектарини гарниран с медено горчичен дресинг. Пък ако ви се намира под ръка и чаша Шардоне, положението е пей сърце още от обяда :))

Какво ни трябва:
1.бр, прясна багета (франзела, или дебела филия пресен хляб) изборът на хляб е по ваш вкус
6-8 резена пушен свински бекон
1/2 праскова

за дресинга:
1 с.л пчелен мед
1 с.л дижонска пълнозърнеста горчица
3 с.л масло от гроздови семки (зехтин)

за гарниране:
1 бр. печена червена чушка
1/2 малка глава стар лук
1 малък добре узрял домат

Как да приготвим:
1. Разрежете на две багетата и подредете върху двете половини по няколко резена бекон;
2. Запечете на грил за около 5-6 минути;
3. Успоредно с сандвичите запечете на грила и няколко резена праскова;
4. В купичка разбийте добре съставките за дресинга;
5. Сложете резените праскова върху сандвичите и щедро полейте с дресинг;
6. Гарнирайте сандвичите, аз както вече споделих ги полях и с чаша Шардоне;

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...