3.03.15 г.

Пълнозърнеста палачинка, с пилешко, батат и паста от червен боб

Приятна лека вечеря, след доста почивни дни вкарва в ритъм за предстоящите работни задачи. Съчетанието е трудоемко, но пък си заслужава, а и ако приготвите по-голямо количество може да останат за здравословна и засища закуска. Честно казано приготвянето на палачинки с овесени трици ми беше за пръв път и срещнах известни трудности с изпичането им за това следващия път мисля да редуцирам като съставка триците. Чакам също и съвети от вас.

Какво ни трябва:
Пълнозърнеста палачинка с пилешко, батат и паста от боб
За палачинките
4 бр. пълнозърнести яйца от щастливи кокошки
5 с.л.  овесени трици
150 мл. прясно краве мляко
щипка хималайска сол

За плънката:
200 гр. печено пилешко месо
1бр. стар лук
1 бр, батат (изпечен на фурна с чесън и зехтин)
1 бр. добре узряло авокадо
1/2 бр. малка свежа салата
паста от червен боб

Как да приготвим:
1. Разбийте добре яйцата (вариант е да приготвите сместа с две яйца и два белтъка), долейте млякото и постепенно добавете триците и солта;
2. Сложете съвсем малко зехтин в тиган, изчакайте да се нагорещи добре и сложете с черпак малка част от смета, изчакайте да се запече и обърнете палачинката от другата страна;
3. Подредете плънката като започнете от лист салата, след това пилешкото месо нарязано на дребно, след това ситно нарязания лук, печения батат и авокадо и накрая намажете с бобената паста;
4. Завийте на стегнато ролче;

Може да заместите пилешкото месо с бавно изпечено телешко и да добавите рукола и пресни краставички. Вариациите са доста а насладата пълна.
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Подобни рецепти

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...