В днешната рецепта аз сложих печени чушки от буркан и стана леко по-кисела за това си мисля, че е добре да се приготвя с прясно изпечени чушки.
Какво ни трябва:
6 бр. печени, обелени чушки
100 гр. орехи
4 с.л. трохи
1стрък пресен чесън (може да се замени с няколко скилидки стар)
½ ч.л. канела
½ ч.л. кимион на прах
2 с.л. зехтин
1 с.л концентриран сок от нар
сок от 1/2 лайм
1. Нарязваме на едро чушките и чесъна;
2. Смиламе ядките и ги поставяме при чушките и чесъна и подправките и пасираме всички съставки;
3. Подправяме със зехтин и лимон на вкус.
Става чудесно предястие с арабски питки. Или като гарнитура на всякакви кебапи и фалафели.
Няма коментари:
Публикуване на коментар