Какво ни трябва:
1 ч.ч. ориз1 малка глава лук
3 скилидки чесън
2 средно големи моркова
150 гр. бекон
2 с.л. царевица от консерва
3 с.л. замразен грах
2 с.л. зехтин
сол и мащерка и бял пипер
Как се приготвя:
1. Нарязвате лука и чесъна на ситно и ги поставяте в тигана със сгорещения зехтин; 2. Добавяте ориза и разбърквате и след минута две добавяте една чаша вода;
3. Нарязвате на жулиени морковите и бекона и прибавяте към останалата смес на котлона и добавяте още една чаша вода като бъркате;
4. Добавете граха и царевицата и още малко вода и разбърквайте за около 10 минути;
5. Добавете подправките;
Добър апетит
Няма коментари:
Публикуване на коментар