Първо да си призная пилешкото месо не е сред любимите ми и като цяло рядко го готвя, но генетичната ми предразположеност към напълняване и увлечението ми по правилното хранене го качват на по горна позиция. Разбира се със скобата, че комерсиалното пилешко месо е далеч от полезно със начина на отглеждане и угояване на съвременните птици. Когато намеря месо по фермерски пазари или идем на пътешествие за ферми си имам една любима рецепта.
Днес съм решила да ви я споделя.
Какво ни трябва:
2 бр. пилешка пържола от бут
2 с.л. пълномаслено кисело мляко
3-4 бр, скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1-2 прясна мащерка
кората от половин лимон
хималайска сол
Как да приготвим:
1. Изчистете и обезкостете бутчетата, Намажете ги добре с киселото мляко, покрийте с фолио и оставете в хладилника поне за час;
2. Нарежете на ситно подправките и чесъна и ги смесете;
3. Сложете месото в омазнена тавичка покрийте го със сол и подправките и настържете лимоновата кора;
4. Запечете на 200 градуса за около 20 минути;
Приготвя се бързо, лесно а е много вкусна. Аз лично ги гарнирам със класическа зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар