Запеченото сирене в кора за баница с мед ароматизира кухнята ми и засили апетита на всички в къщи. А зелената салата и червената чушка предадоха такъв цвят, че почти забравих зимната картина навън.
1бр. маруля
1бр червена чушка
30гр. орехови ядки
1бр круша (за предпочитане по-твърд сорт)
200 гр. овче сирене
200 гр. овче сирене
3бр лист тънко тесто за баница (аз използвам готови кори)
3 супени лъжици мед
За дресинга:
Зехтин, ябълков оцет, хималайска сол
Как да приготвим:
1. Нарежете сирене на парчета с форма на паралелепипед с дължина около 10 см намажете ги с мед и ги завийте с кора за баница като малки подаръчета;
За дресинга:
Зехтин, ябълков оцет, хималайска сол
Как да приготвим:
1. Нарежете сирене на парчета с форма на паралелепипед с дължина около 10 см намажете ги с мед и ги завийте с кора за баница като малки подаръчета;
2. Запечете ги на грил тиган за по половин минута от всяка страна;
3. Почистете и нарежете на кубчета крушата и я запечете за около 2 минути на грил тиган;
4. Почистете и накъсайте на едро зелената салата;
5. Нарежете на тънки ивици чушката;
6. Натрошете на едро ореховите ядки;
6. В дълбока чиния наредете зелената, чушката, запечената круша и натрошените орехови ядки салата залейте с дресинга и най- отгоре подредете три парчета от запеченото сирене;
Много добре се комбинира според мен с чаша Мавруд, особено в тази ветровита вечер!
3. Почистете и нарежете на кубчета крушата и я запечете за около 2 минути на грил тиган;
4. Почистете и накъсайте на едро зелената салата;
5. Нарежете на тънки ивици чушката;
6. Натрошете на едро ореховите ядки;
6. В дълбока чиния наредете зелената, чушката, запечената круша и натрошените орехови ядки салата залейте с дресинга и най- отгоре подредете три парчета от запеченото сирене;
Много добре се комбинира според мен с чаша Мавруд, особено в тази ветровита вечер!
Няма коментари:
Публикуване на коментар