Телешко варено |
500 - 600 гр телешки гърди
4 бр. средно големи картофи
4-5 скилидки чесън
1 бр. глава стар лук
1 бр. глава целина заедно с листенцата
3-4 бр. средно големи моркови
1 бр. средно голям пащърнак
1 с.л. коняк
1. с.л. прах от сушени диви гъби
шарен пипер на зърна, бахар, микс от сушени зеленчуци, сол на вкус
Как да приготвим:
1. Почистете и нарежете на едро гърдите, сложете ги в дълбока тенджера, заедно с скилидките чесън и едро нарязания лук и литър и половина вода на бавен огън и варете за около час и половина;
2. През около половин час отстранявайте пяната, която се образува на повърхността;
3. През това време изчистете зеленчуците и ги нарежете на едро, добавете ги към варящото се месо и оставете за около още половин час на огъня;
4. Добавете подправките и коняка;
5. След като отстраните от огъня, може да подправите със ситно нарязани листа от целина и хрян;
Няма коментари:
Публикуване на коментар